[Turkish] - Paranin psikolojisi

Written by:
Morgan Housel
Narrated by:
Efe özgün

Unabridged Audiobook

Ratings
Book
Narrator
Release Date
November 2022
Duration
6 hours 48 minutes
Summary
Iki milyondan fazla kopya satildi!
Birçok insanin neden mantikli düsünmeden borca girdigini, bir anda hisseleri sattigini veya satin aldigini ya da paralarini lüks arabalara veya gayrimenkullere yatirdigini ve sonunda iflas ettigini hiç merak ettiniz mi?
Cevap basittir. Genellikle finansal okuryazarlik yasalarina ve piyasa kurallarina göre büyük önemine sahip olan para konularinda kararlar vermeyiz. Tam aksine, aceleyle böyle kararlar alirken arzularimizin, komplekslerimizin ve korkularimizin tuzagina düsürüz. Kuskusuz ekonomik krizi, hükümet kararlari ya da banka kredi faiz oranlarinin degisiminin finansal kararlarimiz üzerindeki etkisini küçümsememeliyiz, ancak Amerikali yazar ve gazeteci Morgan Hausel’in “Paranin psikolojisi” adli kitabinda anlattigi gibi, olumsuz tutumlar, açgözlülük, davranislarimiz ve diger birçok psikolojik neden parayla iliskimizin temelinde yer almaktadir.
Bu kitap, genellikle finans ile iliskilendirilen karmasik matematiksel hesaplamalar ve grafikler içermemektedir. Morgan Housel, para konusunu ve basarili insanlarin önemli finansal kararlari nasil aldiklarini daha iyi anlamaniza yardimci olacak on dokuz büyüleyici hikaye sunuyor.
Yazar, kitabinda akilli, basarili ve yetenekli insanlarin bile parayla neden zor bir iliski kurdugundan, finans alaninda hangi yaygin hatalarin yapildigindan ve finansal basarinin temelinin ne oldugundan bahsediyor.
Bu kitap girisimciler, yatirimcilar, karar verme psikolojisiyle ilgilenen ve finansal kararlarinin kalitesini artirmak isteyen herkes için iyi bir yol gösterici olacaktir.
Bu kitabin yardimiyla sunlari ögreneceksiniz:
? Mali refahiniz neden zeka seviyenize bagli degildir;
? Finansal kararlarinizi ne belirler;
? Basarili yatirimin ana kurali nedir;
? Yüksek bir finansal gelirden daha önemli ne olabilir.
Original title: The Psychology of Money. Timeless lessons on wealth, greed, and happiness
1 book added to cart
Subtotal
$14.89
View Cart